BVBA Dierenartsenpraktijk - MAYA
Ons team:

Dierenarts Maya Herman
(ingeschreven bij de orde der dierenartsen onder nummer N4077)
Maya studeerde in 2004 af aan de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit van Gent. Na een aantal vervangingen werkte ze 4 jaar als dierenarts in een groepspraktijk in Koksijde en Nieuwpoort. In 2009 opende ze haar eigen praktijk in de Spoorwegstraat in Oostende. Ze volgde eveneens de 3 jarige opleiding tot vakdierenarts en behaalde in 2011 haar diploma vakdierenarts kleine huisdieren met grote onderscheiding. Maya richt zich voornamelijk op de eerstelijns diergeneeskunde, met een specifieke interesse in chirurgie en orthopedie. Na enkele bijscholingen in Utrecht en Gent voert ze nu regelmatig de meest courante orthopedische operaties uit van kruisbanden en knieschijven tot gebroken botten. Ze legt zich er op toe op regelmatige basis zich bij te scholen, om op de hoogte te blijven van de laatste technieken en ontwikkelingen. Bovenop het runnen van haar praktijk als zaakvoerder van de Bvba dierenartsenpraktijk Maya en haar werk als dierenarts geeft ze ook les aan hondentrimmers, hondentrainers en hondenfokkers in Syntra West te Veurne. Daar leert ze hen de anatomie, fysiologie en EHBO aan huisdieren.
www.syntrawest.be
Dierenarts Alexander Steyaert
Alex studeerde in 2015 af als dierenarts kleine huisdieren aan de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit van Gent. Hij richt zich voornamelijk op de eerstelijns diergeneeskunde. In Nederland deed hij ervaring op in een grote tweedelijns-praktijk. Toen hij werk zocht dichterbij kwam hij na een vervanging in ons team terecht. En wij zijn heel blij met zijn professionele aanpak.Dierenarts-assistente
Silke Amerijckx
Silke studeerde  af als dierenverzorger in Gent.
Ze heeft stage gedaan bij de Clos Fleuri van Sabine Schoofs en is sinds 2016 lid van ons team.

Zij staat ons bij in de dagdagelijkse bezigheden van de praktijk. Silke houdt ervan te assisteren bij zowel consultaties als operaties. En is de drijvende kracht achter onze administratie.
 

Blind Bernardje
De mascotte van de dierenartspraktijk Maya!! Ze verloor na een traumatisch voorval haar beide oogjes, haar toenmalige eigenaars overwogen euthanasie. Sinds die dag is ze bij ons gebleven. Haar enthousiaste begroetingen en kwispelend staartje zijn onmisbaar in onze praktijk. Met haar eigen facebook- pagina (blind bernardje) en vele fans is ze al een lokale beroemdheid in Oostende!Onze praktijk

Binnenkort breiden wij uit naar een spiksplinternieuwe praktijk op de Nieuwpoortsesteenweg 689, 8400 Oostende. Meer informatie volgt... 

Onze praktijk bestaat uit een consultatieruimte en een operatieruimte met mogelijkheid tot hospitalisatie van uw dier. De praktijk is uitgerust met een echotoestel, microscoop en andere onderzoeksmiddelen. We zorgen eveneens voor digitale radiografieën, om de meest nauwkeurige diagnose te kunnen stellen en zo de meest effectieve behandeling te kunnen starten.
Het gebruik van radioactieve straling is goedgekeurd door FANC: www.fanc.fgov.be
De röntgenbuis wordt jaarlijks gekeurd door Vincotte:

Voor operaties maken wij gebruik van gasanesthesie, om de risico’s bij de verdoving van uw dier te beperken en de recoveryduur te verkorten. Tijdens de anesthesie wordt uw dier nauwlettend opgevolgd en wordt het hart, de ademhaling en de zuurstofsaturatie zorgvuldig gemonitord.  


Naast de medische zorgen, kan u bij ons ook steeds terecht voor advies over de juiste voeding voor uw dier. In onze praktijk wordt uitsluitend gezondheidsvoeding verkocht, die tegemoet komt aan al de nutritionele en extra behoeften van uw dier. Andere voeding kan zorgen voor een stabielere toestand en ondersteuning van uw huisdier wanneer deze aan een chronische aandoening lijdt. Dit is het gamma medische voedingen, welke enkel verkrijgbaar is bij de dierenarts. Voor de honden die problemen hebben met hun gewicht, bieden wij een speciaal opvolgingsprogramma waarbij uw huisdier regelmatig gewogen wordt en de gezondheid nauwlettend in de gaten wordt gehouden. Onze praktijk werkt met een getrouwheidssysteem dat u korting biedt na uw vijfde aankoop. U bent steeds welkom voor bijkomend voedingsadvies.


Voor het afhalen van voeding kan u steeds bij ons terecht binnen de openingsuren. Als je zeker wil zijn dat uw voeding voorradig is, geef ons dan even vooraf een belletje.  


Bvba dierenartsenpraktijk Maya
btw nr: BE 054630956
maatschappelijke zetel:
Nieuwpoortsesteenweg 689
8400 Oostende
email: mayaherman@hotmail.com
tel: 0474/91.52.11

beroepsaansprakelijkheidsverzekering bij Protectas www.protectas.be
tel: 02 465 91 01

wij beschikken over een geneesmiddelen depot
Identificatienummer:3/8400/1063
FAGG-DGZ inspectie
afdeling aflevering
Eurostation II
Victor Hortaplein 40/40
1000Brussel
tel: 02/524.80.00
email: inspector@fagg.be
Website Builder mogelijk gemaakt <br/>door  Vistaprint
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint